Seyahat Öncesi Hazırlık

Güney Hindistan & Srilanka Turunuza Özel Notlar 

Hava Durumu: 
Geceleri en düşük 17 derece, öğle saatlerinde en sıcak 32 derece bekleniyor.
Yağmur olabilir. Yanımıza yağmurluk, polar, ceket ve rahat yürüyüş ayakkabısı alalım lütfen.

Buluşma günü :
Gezimiz  14 Mart 2020 Cumartesi günü başlayacaktır.


1.GÜN: ANKARA, İSTANBUL, MUMBAİ | 14 Mart 2020
Saat 13.00 TEMPO TUR önünde buluşma ve özel aracımız ile Esenboğa Havalimanı'na transfer. Bilet ve bagaj işlemlerinin yapılması.
Saat 16.05 Türk Hava Yolları TK 2153 sefer sayılı uçakla Ankara’dan hareket.
Saat 17.20 İstanbul Havalimanı'na varış. İstanbul'dan gezimize katılan; uçuş kartı, bagaj ve pasaport işlemlerini kendileri tamamlamış yolcularımızla dış hatlar terminalindeki uçuş kapısında buluşma.   
Saat 20.30 Türk Hava Yolları TK 720 sefer sayılı uçakla İstanbul’dan Mumbai’ye hareket. Geceleme uçakta.
2.GÜN: MUMBAİ | 15 Mart 2020
Sabah 05.15'de Mumbai’ye varışımızın ardından pasaport, vize ve gümrük işlemleri sonrası kahvaltımızı almak üzere otelimize hareket ediyoruz. Kahvaltı sonrası; eski adı “Prince of Wales Museum” olan Hint tarih ve sanatına ait en güzel müzelerden olacak Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya Müzesini gezeceğiz. Mumbai’de bulunan en önemli Hindu tapınaklarından “Hare Krishna Hareketi” tapınağı olarak bilinen Iskcon Tapınağı’nı gezeceğiz.  Öğle yemeği sonrası yapacağımız Mumbai panaromik gezimizde; bu şehre limandan gelen ziyaretçileri karşılayan etkileyici Hint Kapısını, Marine Drive ve Dhobi Ghat’da çamaşır yıkayanları gördükten sonra otelimize dönüyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Mumbai’de. 

Uçuş süresi :
İstanbul- Mumbai uçuşları yaklaşık 6 saat sürmektedir.
Colombo-İstanbul dönüş uçağı yaklaşık 10 saat sürecektir

Yerel para değerleri : 
       


HİNDİSTAN RUPİSİ (₹)

1.000 Rupi
80 Türk Lirası
1.000 Rupi
13 Dolar
1 Türk Lirası
11 Rupi
1 Dolar
70 Rupi
1 Euro
78 Rupi

Sri Lanka Para Birimi: Sri Lanka Rupisi

1 Dolar
180 Rupi
1 Euro
200 Rupi
1 Türk Lirası
30 Rupi
1000 Rupi
5 Dolar
1000 Rupi
4,6 Euro
1000 Rupi
30 Türk Lirası



Saat Farkı :


Her iki ülkede de yerel saat Türkiye’den 2,5 saat ileridir.


Güney Hindistan & Sri Lanka Turunuza Özel Notlar:

* Turumuz için yanımıza 700 $ civarı nakit bulundurmanız tavsiye ediyoruz. (Euro bozdurmak mümkündür fakat dolar daha geçerlidir). Kredi kartı çok yaygın değildir. Yanınıza 1$ - 5$ gibi bozukluk alırsanız, hediyelik alırken alışverişte kullanabilirsiniz.

* Bazı tapınaklara girişlerde ayakkabı, çorap ve galoş yasaktır (çıplak ayakla), bazılarına ise çorap ile girebilirsiniz. Turda giymek üzere sandalet, tek kullanımlık baget çorap bulundurmanızı tavsiye ederiz. Birçok tapınak, şort, kolsuz bluz gibi kıyafetlerle ziyaret için de uygun değildir. 

* Yanınızda "harici taşınabilir batarya" (powerbank) varsa bunu uçaklarda valize koymak yasaktır. Lütfen taşınabilir bataryaları yanınıza alınız veya kabin içi çantanıza koyunuz.  Havalimanı güvenlik kontrolünde çakmaklara da izin vermeyebilirler. Bu sebeple turlara kıymetli çakmak götürmeyiniz.

* Gezdiğiniz yerlerde köpek, domuz, maymun gibi sokak hayvanlarına rastlayabilirsiniz, çok yaklaşmayınız.

*  Tur boyunca yerel rehberler bazı mağazalara götürecektir, fiyatları bazen ucuz bazen pahalıdır ama temiz tuvaletleri bulunur, içecek ikramı vardır. Mola için idealdir.

* 110-120 V elektrik sisteminin kullanıldığı Hindistan ve Sri Lanka’da prizler üçlüdür. Otellerde uluslararası priz ya da resepsiyondan temin edilebilir adaptörler bulunabilir. Priz ile ilgili görsel Tempo Tur kitapçığınızda sayfa 20’de yer almaktadır.

* Srilanka’da gündüz ortalama hava sıcaklıkları alçak kesimlerde 28-30 derece arası değişmektedir. Kandy gibi yüksek rakımlı kentlerde 15 dereceyi bulabilmektedir. Buna uygun olarak yanınızda ince, pamuklu giysilerin yanı sıra sizi sıcak tutacak, hırka vb. kıyafetler bulundurmanız önerilir. Her zaman yağmur olasılığı vardır. Yanınızda ince bir yağmurluk bulundurunuz.

* Sivrisinek olabilir, prize takılan sinek kovucu ve sprey bulunduralım.

* Hijyene, temizliğe çok dikkat edelim, yediklerimize dikkat edelim, elimizi sık sık temizleyelim. Yanımızda ıslak mendil vb. bulunduralım.

* Srilanka sahillerinde verilecek serbest zamanda denize girmek isterseniz mayo ve terlik getiriniz.


* THY biletlerinizi havalimanına girerken sizden sorabilirler, lütfen tur sonuna kadar THY biletinizi yanınızda bulundurunuz.


Yurt dışı seyahatlerde pratik bilgiler


·         Eğer çay içmeyi çok seviyorsanız, yanınızda bir kutu poşet çay götürmenizi tavsiye ederim. Sıcak su her ülkede bulunur ama sizin Türkiye’de alıştığınız damak tadının aynısı çay her yerde bulunmayabilir.

·         Kahve içmeyi seviyorsanız, sipariş verirken “Nescafe” demeyiniz. Yurt dışında bu tarz kahve içmek isterseniz “kafe amerikano” diye isteyiniz. Sütlü kahve isterseniz “kafe latte” diye isteyiniz.

·         Sigara içen yolcularımız lütfen tur boyunca "sigara içilmeyen alanlar veya odalarda" sigara içmemeye çok dikkat etsinler. Yasak olan yerlerde veya odalarda sigara içilmesi durumunda "para cezası" kesileceği için madur olmayınız.


·         Yurt dışı seyahat öncesi cep telefonunuzun “Yurt dışında kullanıma açık” olduğunu kontrol edelim. Turkcell, Vodafone, Avea, Türk Telekom cep telefon operatörleri çeşitli ülkelerde size uygun konuşma veya internet paketleri verebilmektedir. Cep telefonu müşteri temsilcileri ile görüşerek, güncel uygun paketleri alabilirsiniz.

·         BAGAJ ETİKETİ, UÇUŞ KARTI, VALİZ ÜZERİNDEKİ ETİKETLER çok önemli belgelerdir. Bunları dikkatle muhafaza edelim ve havalimanına varışımız sonrası da hemen atmayalım. Bazen havalimanından çıkmadan önce görevliler bu belgeleri tekrar talep edebilirler.

·         Uçağa binerken “günlük kullandığınız ilaçları ve değerli eşyaları” yanınızdaki el çantanızda taşıyınız. Hiçbir zaman uçakta valiz içinde bırakmayınız.

·         Yanınızda "harici taşınabilir batarya" (powerbank) varsa bunu uçaklarda valize koymak yasaktır. Lütfen taşınabilir bataryaları yanınıza alınız veya kabin içi çantanıza koyunuz.  Havalimanı güvenlik kontrolünde çakmaklara da izin vermeyebilirler. Bu sebeple turlara kıymetli çakmak götürmeyiniz.

·         Yurt dışında cep telefonunuzdan değişik, tuhaf numaralar arayabilir. Bunlar esasında tanıdığınız kişiler olabilir. Yurt dışında bazen arayanın ismi yerine tuhaf telefon numarası çıkabilmektedir.

·         Gün içerisinde, tur programında yazan yerleri gezeceğiz. Aracımızdan inerek bir süre gezdikten sonra tekrar aynı araca bineceğiz. En çok sorulan sorulardan birisi "eşyamızı, çantamızı otobüste bırakabilir miyiz ?" … evet bırakabilirsiniz.

·         Gün içerisinde gezerken, gerek duymayacağınız ve yük etmek istemediğiniz eşyaları otobüste bırakabilirsiniz, çünkü bir süre sonra aynı araca geri döneceğiz ve şoförümüz de araçta olacak. Sadece paranızı otobüste bırakmayınız. Akşam otele vardığımızda ise araçta eşya bırakmayınız, çünkü ertesi gün başka bir araç gelebilir.

·         Gezilerde en güzeli; rahat ve su geçirmeyen bir yürüyüş ayakkabısıdır. Ayrıca yanınızda bir yağmurluk ve ceket bulunması iyi olur. Kapalı mekanlar bile, uçaklar dahil birçok yer klimalı ve serin olabilir.


OTELLERDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİLEN KONULAR;

·         Otelden ayrılmadan önceki akşam valizinizi hazırlamanızı tavsiye ederim. Eşya unutmamak için, sabah otelden ayrılmadan önce acele etmeden odamızı dikkatlice kontrol edelim.

·         Otel odalarında su, çerez, minibar içecekleri vb. ücretli ürünler olabilir. Bunların ücretli olup olmadığına lütfen dikkat edelim.

·         Otel odalarında terlik, harita, kitap vb. ücretli ürünler de olabilir. Bunları  almak istiyorsak, ücretli olup olmadığına lütfen dikkat edelim.

·         Otel odalarında havlu, yatak örtüsü, halı, mobilya vb. kullanırken yırtılması, kırılıp, boyanması vb. zarar görmesi durumunda otel müşterilerinden ücretleri talep edilmektedir, dikkat edelim. Oda içinde sigara içilmesi durumunda da ceza kesilmektedir.

·         Otelden ayrılmadan önce valizimizin otobüse konulduğunu kontrol etmeliyiz.

·         Otelden ayrılmadan önce herhangi bir ekstra hesabımız varsa resepsiyonda lütfen kapatalım.

·         Otel anahtarlarını ayrılmadan resepsiyona teslim edelim. Bazı oteller anahtarlarını kaybedenlerden, kart dahi olsa “anahtar ücreti” talep etmektedir.


"Güzel hatıralar ile dolu, keyifli bir seyahat dilerim"


Kansav Arslan
Tempo Tur

"kansav arslan" +image
Kansav Arslan

#kansavarslan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder